CREATIVE HEALING

Καταχώρηση 2019/05/01
 
ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
 
TI EINAI TO CREATIVE HEALING;
 
To Creative Healing είναι μια απαλή, μη-διεισδυτική, εύκολη θεραπευτική μέθοδος αγγίγματος με τα χέρια ( θεραπευτικό μασάζ ) για την απομάκρυνση σωματικών μπλοκαρισμάτων που προκαλούν ασθένεια.
 
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ;
 
Το Creative Healing είναι μοναδικό.
Μπορεί να θεωρηθεί σαν μια γέφυρα ανάμεσα στην παραδοσιακή υγειονομική φροντίδα και την μελλοντική έννοια της ευ-ημερίας, με την οποία τα άτομα μπορούν, και θα πάρουν, περισσότερη υπευθυνότητα για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.
Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με άλλες συμπληρωματικές θεραπευτικές τεχνικές. Όμως, το Creative Healing στέκεται και μόνο του σαν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ευημερία.
 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ;
 
Το Creative Healing είναι υποβοηθητικό και μη-διεισδυτικό γιατί γίνεται με μια ελαφριά, απαλή επαφή σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.
 
ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;
 
Το Creative Healing αποκαθιστά την κανονική λειτουργία του σώματος.
Καθώς απομακρύνονται τα μπλοκαρίσματα, απελευθερώνονται οι έμφυτες ικανότητες αυτο-θεραπείας για να αποκαταστήσουν την καλή λειτουργία στα συγκεκριμένα προβλήματα σε καθένα από τα σωματικά συστήματα: αναπνευστικό, πεπτικό, λεμφικό, μυϊκό, κυκλοφοριακό, κ.λ.π.
Το Creative Healing στηρίζεται στην εμπιστοσύνη στην φυσική θεραπευτική ικανότητα της "Ζωτικής Δύναμης", που καθοδηγείται από την καθαρή πρόθεση μέσα στον νου του λειτουργού (του δότη) σχετικά με το τί πρόκειται να επιτευχθεί και από την εφαρμογή των τεσσάρων αρχών δράσης:
 
ΤΕΣΣΕΡΗΣ ΑΡΧΕΣ
  1. Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ. Τα χέρια αφαιρούν ή προσθέτουν ζέστη για να επαναφέρουν τις περιοχές στην κανονική θερμοκρασία.
       2. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΕΝΟΥ. Απαλές κινήσεις των χεριών για να ξεβουλώσουν τα βουλωμένα όργανα και να αποκαταστήσουν την ροή της ζωτικής ενέργειας.
     
     3.Η ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΛΗΣ. Επαναφέρει την "εξαρθρωμένη ύλη" στην κανονική της θέση μετακινώντας τον μαλακό ιστό (δηλ. όργανα που παρουσιάζουν πρόπτωση, σπονδυλικούς δίσκους κ.λ.π.).
 
    4. ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ. Απαλές κινήσεις για να απελευθερώσουν τους μυϊκούς σπασμούς και να διαλύσουν τις τοξίνες από πληγές, τσιμπήματα, και λεμφική συμφόρηση.
 
 
 
ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ CREATIVE HEALING;
 
Το Creative Healing είναι μια τέλεια συμπληρωματική θεραπεία για χρήση από νοσοκόμες, γιατρούς, οστεοπαθητικούς και θεραπευτές μασάζ, γιατί ενσωματώνεται εύκολα μέσα σε άλλες μορφές θεραπείας, αν και στέκεται πολύ αποτελεσματικά μόνο του.
Άλλοι μη-επαγγελματίες βοηθάνε φίλους, συγγενείς και το κοινό. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τον μέσο άνθρωπο που θέλει να πάρει περισσότερη υπευθυνότητα για τον εαυτό του και την οικογένειά του.
 
ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ;
 
Ο πρωτοπόρος Joseph B. Stephenson έκανε τις θεραπείες του στην Johnstown, Pennsylvania για 21 χρόνια, θεραπεύοντας χιλιάδες ανθρώπους από το 1924 μέχρι το 1945.
Συνταξιοδοτήθηκε στα 70 του, και μετακόμισε στην Καλιφόρνια όπου δίδαξε την μέθοδό του σε λίγους επίλεκτους μαθητές. Πέθανε στο Long Beach το 1956 σε ηλικία 82 χρονών.
"Το σώμα κατασκευάστηκε σαν να ήξερε ο Δημιουργός πως ο άνθρωπος θα έμπαινε σε μπελάδες," παρατήρησε ο κ. Stephenson.
 
Έτσι αποφάσισε να το κάνει να φτιάχνεται απ' έξω".
Κανένας δεν παίρνει μία "αντίδραση" σαν αποτέλεσμα μιας θεραπείας Creative Healing, το αποτέλεσμα είναι μόνο δράση.
 
--Joseph B. Stephenson
 
Ο κ. Stephenson έχει περιγράφει σαν ένας Πνευματικός Δάσκαλος με την δύναμη να βλέπει κατευθείαν μέσα στο σώμα. Η ζωή και οι εμπειρίες του παραλληλίζονται με πολλούς τρόπους με τις ζωές των Δυτικών αγίων και των Ανατολικών γιόγκι.
 
ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;
 
Η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου διδάχτηκε την μέθοδο από τους John και Patricia Bradley, ιδρυτικά μέλη του ιδρύματος Joseph B. Stephenson Foundation, με σκοπό τη διάδοση του Creative Healing, στην Ελλάδα το 1990, και στη συνέχεια παρακολούθησε κύκλους προχωρημένων μαθημάτων στη Βοστώνη το 1996 με την Sunny Stephenson. Εξασκεί και διδάσκει το Creative Healing από το 1992.